Misiunile pompierilor vâlceni în perioada 03.02.2025-05.02.2025

În perioada 3 februarie, ora 08:00 – 5 februarie, ora 08:00, pompierii militari din cadrul celor 8 subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „GENERAL MAGHERU” al judeţului Vâlcea au desfășurat 57 de misiuni, dintre care 37 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 12 pentru stingerea unor incendii și 8 pentru alte situații de urgență.

În perioada analizată, echipajele SMURD au intervenit în 37 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 46 de persoane.

Echipajele operative au intervenit la alte 8 situații de urgență, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere, salvarea persoanelor din medii ostile vieții și transportarea persoanelor supraponderale.

Pompierii militari vâlceni au stins 12 incendii, dintre care 2 izbucnite la vegetație uscată, în localitățile Mihăești și Râmnicu Vâlcea.

 POMPIERII vă recomandă:

Având în vedere numărul tot mai mare al incendiilor care au cauză probabilă scurcircuitul electric și pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea prim ajutorului persoanelor aflate în dificultate.

 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Compartimentul de Informare și Relații Publice