Misiunile pompierilor vâlceni în ultimele 48 de ore

Buletin informativ

În perioada 14 iulie, ora 08:00 – 16 iulie, ora 08:00, pompierii militari din cadrul subunităților de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „GENERAL MAGHERU” al judeţului Vâlcea au desfășurat 60 de misiuni, dintre care 50 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 2 pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată și 8 pentru alte situații de urgență.

 

În perioada analizată, echipajele SMURD au intervenit în 51 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 46 de persoane.

 

De asemenea, a fost transmisă o avertizare meteorologică  de cod portocaliu, ce a vizat ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

 

Totodată, în intervalul menționat, au fost transmise 3 mesaje Ro-Alert de avertizare a populației din localitățile Băile Olănești (2) și Golești, cu privire la prezența unor animale sălbatice periculoase (urși).

Având în vedere intensificarea activității animalelor sălbatice, semnalată prin mesajele de tip Ro-Alert, distribuite de ISU, pompierii vă reamintesc câteva reguli de bază, pentru preîntâmpinarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol:

  • Evitați părăsirea locuinței, dacă nu aveți o urgență;
  • Evitați zona respectivă;
  • Nu atrageți atenția animalelor sălbatice;
  • Nu încercați să vă fotografiați cu acestea;
  • Nu le hrăniți;
  • Nu urmăriți animalele sălbatice cu mașina și nu părăsiți autovehiculul;

·         Evitați să faceți plimbări seara târziu, în zonele unde, de obicei, a mai fost semnalată prezența urșilor. Animalele sunt mult mai active în această perioadă;

·         Anunţați imediat, prin apel la 112, prezenţa urşilor în zonele locuite.

Luați-vă măsurile de siguranță cunoscute, nu există ,,mie nu mi se poate întâmpla"!

 

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea prim ajutorului persoanelor aflate în dificultate.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Compartimentul de Informare și Relații Publice